Снимка: УМБАЛ Проф. д-р Ст. Киркович
fallback

EVN България Електроснабдяване пристъпва към принудително събиране на милионните задължения за неплатена електрическа енергия на УМБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович" АД в  Стара Загора, съобщиха от дружеството.

Задълженията на Окръжната болница от 2013 г. насам надхвърлят сумата от 3,2 милиона лева, което прави болницата най-големият длъжник на дружеството и сериозен риск за неговата дейност.

Отчитайки специфичния предмет на дейност на лечебното заведение, компанията няма да прекъсне снабдяването с електроенергия, каквато е практиката спрямо всеки друг неизряден длъжник, но ще предприеме запор на банкови сметки и други вземания. Действията на компанията са последица от пет влезли в сила съдебни решения, с които задълженията  на УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“ АД  са установени по основание и размер, но не са заплатени, отчитат от дружеството. 

От там допълват, че милионните задължения на старозагорската болница я правят най-големият длъжник на EVN България Електроснабдяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Tr

преди 6 години

До номер 1ЙОВЧЕВ ЗНАЕ САМО ДА ИЗТАКВААМА ИМ ВЗИМА КИЕ В ДЖОБА ПАПИЧКИТЕ НА ТЕЗИ НЕОСИГУРЕНИ.далговете са откакто той е директор.

8

Чоко

преди 6 години

До шматкане са три а са пет .Отделно не всеки е способен да ги покрие.Отделно финансирането е от касата и си вземаш направление от лекаря като касата покрива лечението независимо къдеЕ така се източва касата понеже в луксозните болници лечението е по скъпо и отделно там се отива и се източва а се натрупва.

7

Mc

преди 6 години

Kade Ovcho Ovched direktora zashto ne e plastal smerkite.Hayde u zatvora sega. TO NE STava s golyama usta i mek stol.

fallback