Снимка: Булфото
fallback

И в неделя времето ще е слънчево и горещо с максимални температури до 37 градуса. Привечер обаче ще се заоблачи и в страната ще навлезе мощна облачност.

Утре в западната половина от страната ще духа запад-северозападен вятър, а след пладне в източната ще е се ориентира от изток – умерен до силен.

Привечер и през нощта срещу понеделник в Северозападна България ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на много места там ще има гръмотевични бури, интензивни валежи и градушка.

В отделни райони от Северозападна България валежите ще са значителни, сочи прогнозата на синоптиците, цитирана от "Дарик".

Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца.

В планините ще бъде предимно слънчево. Привечер над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има валежи и гръмотевици.

В западните райони от Стара планина валежите ще са интензивни, значителни по количество, ще има и градушка. Ще духа умерен източен вятър, по-високите и открити части вятърът ще е от югозапад - силен до бурен.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 28 градуса, на 2000 метра – около 22 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще са 25-28 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода е 21-27 градуса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Пешо

преди 6 години

Идеално!Хем се печеш на плажа хем хващаш коричка!

4

Анонимен

преди 6 години

ВСИЧКИ ДЪЖДОВЕ ДА ВАЛЯТ В СОФИЯ, ЧЕ ТЕ ТАМ ВСЕ НЯМАТ ВОДА, ЦЯЛО ЛЯТО НЕ СА СЕ КЪПАЛИ.ПЪК И ТОПЛАТА ВОДА ПАК ПОСКЪПНА.

3

бдинец

преди 6 години

За Видинска област прогнозите се сбъдват на около 40%.Интересното е ,че сърбите,каквото ,кажат за Тимочки регион,при нас се сбъдва на 90%. Това едно от многото неща ,които показват ,колко я интересува държавата за Видинско.

fallback