Снимка: Reuters, архив

25-годишна жена е с опасност за живота след жесток побой, съобщават от полицията в Бургас.

Вчера сутринта жената сама, макар и трудно, стигнала до регистратурата на УМБАЛ-Бургас. Тя била във видимо неадекватно състояние. Направена й е спешна операция, настанена е в "Реанимация" с опасност за живота.

От полицията са установили, че тя е пребита от 39-годишен криминално проявен и осъждан мъж от Харманли.

Побойникът и жертвата му пристигнали от Холандия на 15 юни. Тръгнали към Харманли. След това пък били на хотел в Равда, а после и в Китен.

Мъжът е задържан в Китен, като по време на задържането си е опитал да избяга, скачайки през терасата на хотелската стая. Това наложило довеждането му в УМБАЛ - Бургас, където са констатирани счупвания на два прешлена.

Побойникът направил пълни самопризнания, като обяснил, че в продължение на няколко дни системно пребивал 25-годишната жена. На 29 юни след поредното посегателство лично я докарал и оставил пред бургаската болница, където пострадалата потърсила медицинска помощ.

Извършени са множество действия по разследването /разпити на свидетели, претърсване и изземване и оглед на местопроизшествие/, осъществени от служители на Пето Районно управление – Бургас, Районно управление - Несебър и Районно управление – Приморско.

Точните причини за противоправното поведение на мъжа са в процес на изясняване. Повдигнато му е обвинение за опит за убийство, като е задържан за срок от 72 часа с прокурорско постановление.

Работата по цялостното документиране на престъплението продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase