fallback

Общ преглед
Над 3 хиляди души протестираха тази вечер в Асеновград. Протестът започна в 20 часа, съобщи репортер на Dnes.bg. Причината за недоволството на хората е боят, при който роми пребиха с колове и камъни гребци от града и техните родители. Събралото се множество скандира "Българи юнаци!".

В събитието, организирано в социалните мрежи, се включиха и рокери. Ревът на поне 100 мотора огласи улиците. Рокерите са от местния мотоклуб, но има такива и от Пловдив.

Полицията бе блокирала града, а кордон от жандармеристи – ромската махала.

"Не е нормално да бият децата ни, а държавата да не може да ги защити", твърди един от родителите на децата в клуба по гребане Георги Назаров.

Организаторите подчертаха, че протестните действия ще бъдат мирни, а исканията ще са справедливо наказание на самозабравилата се тумба. Още днес пък стартира подписка в града, който бе разтресен от самозабравилите се жители на гетото.

Напрежението по-късно ескалира. Хиляди хора тръгнаха на шествие от кръговото близо до Община Асеновград към самата сграда на Общината. Там престояха 10 минути, след което организаторът на протеста обяви неговият край. В този момент положението излезе извън контрол. Стотици хора тръгнаха да тичат в посока циганската махала на града. Рокери вече бяха заобиколили протеста, за да се насочат натам, но бяха спрени от полицията, разположена по-надолу по трасето.

В неделя се очаква още по-мащабен протест от днешния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

143

ognyanz

преди 6 години

До "Го4о": Нинова ли да укротява "електората"? А къде е Бойко - да го пазим за рязане на ленти и прегръдки с Меркел. така ли? А къде са пишман-патриотите - коалиционните партньори на ГЕРБ?Когато Бойко беше главен секретар на МВР през ден по го показваха по телевизията да говори за престъпността. Сека когато от ГЕРБ зависи да се промени законът за МВР и да се дадат повече права на полицията в такива случаи - го няма никакъв.

142

Анонимен

преди 6 години

*** започнаха нещо да се отпускат и е време да им се стегне каишката. Ако не го направи полицията, ще го направят други.

141

Ромчета?!?!

преди 6 години

Вече огласиха възрастта на "ромчетата" - най-младият от деветимата е на 20 г., а най-възрастният - на 41 г.Какво са направили тези "герои"?Те са се излежавали край язовира, вместо да работят за прехраната си и за издръжката на многобройната си челяд. Когато се преобръща кануто на две девойчета и те се опитват да го оправят, ромите крещят, че ще им помогнат.Как им помагат? Като започват ДА ХВЪРЛЯТ КАМЪНИ по главите на плуващите във водата две момичета!Това е началото на ромското ЗАБАВЛЕНИЕ.

fallback