Снимка: архив, Булфото
fallback

Общ преглед
Автоинструктори от цялата страна се събират на паркинг на бул. "Ботевградско шосе" в София за национален протест под мотото: "Ние не сме корумпирани!"

Репортерът на Bulgaria ON AIR Михаела Карабельова разговаря с двама автоинструктори, които изразиха причината за недоволството си, което ги събра днес.
Oще по темата

"Скочихме срещу предложенията на правителството да се купуват нови автомобили, които ще са оборудвани със "зумери", камери и още по-големи предпазни средства за "чистото" провеждане на изпита по кормуване. Едва ли курсист, който е учил два месеца в един автомобил ще даде най-доброто от себе си като знания, когато се качи в съвсем нова кола и то, когато преподавателят му не присъства в нея". Така изрази причината да дойде на протеста инструкторът и собственик на автошкола, г-н Василев.

Той подчерта, че не защитава бизнеса си, а курсистите, заради които го има.

Пред камерата застана и друг инструктор и собственик на автошкола - г-н Георгиев, който подкрепи думите на колегата си.

Автоинструкторът допълни още, че работата на бранша "е блокирана заради хаоса, който цари в ДАИ по отношение на заявката и осъществяването на изпитите".

"Електронната система непрекъснато се поврежда, изпитите се прекъсват", разказва Георгиев като продължи: "Явно съветниците на министъра на транспорта не правят разлика, когато управляваш автомобила за свои нужди и, когато шофираш кола по време на изпит. Разликата е огромна!" - категоричен бе инструкторът.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Анонимен

преди 6 години

Да сте виждали на инструктор да му ринат оборите сигорно не за да земе книжка господа вижте доде са я докарали вижте иван весков доде я докара

38

аварийките

преди 6 години

Не знам инструкторите колко са инструктори,но ако те учат днешните шАфИори да пуснат аварийните светлини и веднага да скочат на *** на спирачката.....................значи трябва да си изядат свидетелствата за инструктори.

37

случай от 1970

преди 6 години

Явих се за трети път на шофьорски изпит( но бях предупредена,че ако не изпратя туристи на съпругата на "светило" от КАТ ще бъда "късана").Стори ми се дори унизително и за двете страни и продължих да работя по правилата.На третия изпит изведнъж, както шофирах, ВОЛАНЪТ се ИЗВАДИ, остана в ръцете ми, аз се ужасих: инстукторът МИ отзад не каза нито дума, а майорът до мен каза доволен:"другарката е опасна за себе си и движението- РАЗГЛОБИ автомобила!".Според мен е бил НЕИЗПРАВЕН случайно или нарочно

fallback