Снимка: архив, Булфото
fallback

Прокуратурата атакува незаконни "паяци" и "скоби", въведени от общините. При поредна проверка, извършена от ВАП, са разкрити разрешения, с които прилагането на принудителната административна мярка е възможно и при условия, несъществуващи в закона - напр., при престояване на задържаното със скоба ППС в зоните за платено паркиране за време в повече от платеното, съобщиха от Прокуратурата.

Намерени са и наредби на общински съвети, с които се регламентират състави на административни нарушения в противоречие със ЗДвП (Закона за движение по пътищата).

Констатирани са случаи на въвеждане на санкции в по-малък размер от предвиденото от закона, в случаи, в които са нарушени забраните за паркиране на пътни превозни средства в паркове, градини и зелени площи, както и специално обозначени места, обслужващи хора с увреждания.

Открити са също и общински наредби, уреждащи забрани за "престой" и "паркиране" в противоречие с разпоредбите на закона.

Към настоящия момент са подадени 23 оплаквания до административните съдилища против наредби, действащи на територията на общини Казанлък, Созопол, Шумен, Асеновград, Добрич, Монтана, Силистра, Кърджали, Велинград, Панагюрище и др.

Предприетите мерки са за отстраняване на незаконосъобразните административни тежести за граждани и организации. Проверката на ВАП продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Бай ти

преди 6 години

А в Казанлък ония бандити , дето до преди няколко месеца бяха охрани по дискотеките, а сега са "яхнали" паяка по двама трима вътре и дигат всички освен техните аверчета и комбинки.. Кога ще предприемете мерки?

9

Анонимен

преди 6 години

Хихи сега се сетихте 10 години бай хуиец не ги виждахте , аз затова си ги биех тия с паяците.

8

Анонимен

преди 6 години

Своеволията на общините: Незаконни "паяци" и "скоби" ---И да питаме от 25г кое в България е законно?

fallback