Архив: Булфото

През нощта над страната времето ще бъде ясно и тихо. До полунощ все още на отделни места в планинските райони на Западна България ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици, след това процесите ще затихнат.

Според прогнозата на НИМХ утре ще е предимно слънчево. Около и след обяд над Западна и Централна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Има условия за градушки.

Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Ще се задържи горещо, макар че дневните температури ще са с 1-2 градуса по-ниски и преобладаващите максимални ще бъдат между 31 и 36 градуса. Атмосферното налягане ще се задържи малко по-ниско от средното за юни.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. По билата ще духа до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 27 градуса, на 2000 метра - около 18 градуса.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. След обяд ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат 27-29 градуса. Температурата на морската вода е 22-25 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase