Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Недоволни туристи заливат с искове за обезщетение хотелите по морето. В мотивите си за жалбите те посочват ниското качество на предлагания туристически продукт.

Според хотелиерите обаче оплакването се е превърнало в индустрия, която се развива с все по-бързи темпове. Собствениците смятат, че чрез жалбите недоволните туристи искат просто да си възстановят част от дадените за почивката пари. Те са категорични, че предлаганите от тях услуги съответстват на цените, които предлагат, съобщи Bulgaria ON AIR.

Собствениците на хотелите разказват, че те често са обвинявани за инциденти, към които нямат отношение.

Oще по темата

"Хотелът няма вина, че някой не носи джапанки около басейна и се подхлъзва и пада. Естествено, че около басейна е мокро", обясни един от хотелиерите.

Туристите в Слънчев бряг например се оплакват от мръсния плаж до шума в курорта.

"Мисля, че плажът е мръсен, защото мушички полепват по кожата", обясни чуждестранна туристка. Според друг гост на курорта пък шезлонгите, които струват над 10 лева, са много скъпи.

Има и доволни. Туристка от Швеция признава, че за пети път е в Слънчев бряг, а съпругът й – за 22-ри. "Тук има прекрасни хора, много добра храна, хотелът също е прекрасен", обясни тя.

Старите книги за оплаквания в хотелите по курортите вече са сменени от модерни таблети. С тях всеки може да подаде сигнал и да остави електронната си поща за обратна връзка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

Соня Ангелова

преди 6 години

Обслужването по морето тази година е трагедия. Резервирахме апартамент в уж луксозен комплекс Обзор бийч ризорт. Почистваха две момичета от ромски произход, в това няма нищо лошо по принцип, но те не бяха обучени, не почистваха, а замазваха. Накрая си забравихме вещи и когато се обадихме да ни ги върнат, казаха,че нищо не е намерено. В България туризъм е синоним на ниско качество и затова хората предпочитат Гърция и разбира се други дестинации. Наистина не знам какви хора избират нашето море.

61

Анонимен

преди 6 години

В интернет се говори,че в България е много гадно.Кавала ,Солун,Аспровалта, Бриндизи,Бари, Сен Тропе, Плажните курорти на Италия миналата седмица бяга празни, а Китен ,Созопол и Слънчев бряг са пълни с туристи.Плащаш или не плащаш за чадър,това ти е таксата за поддръжка на плажа,има си и медицинско лице ,безжичен интернет,отлично телефонно покритие,красиви сервитьорки.Гадно а?

60

Анонимен

преди 6 години

Мутро-хотелиерите направиха всичко възможно да изгонят нормалните българи от морето, хак им е сега.За българи цените са двойни, от Англия със самолет излиза по-евтино да почиваш в България отколкото ако си резервираш от България.И после социално слабите, дебели и татуирани англичани искат десеторна компенсация на заплатената сума щото изкарали зле.И нашите бизнесмени им плащат, щото е много скъпо да водиш дела в Англия.А доста гръцки хотели вече не сключват договори с английски туроператори, именно заради такива тарикати.

fallback