Снимка: архив "Булфото"
fallback

279 души са загинали във войната на пътя само от началото на годината. Шестима от тях попълниха черната статистика само вчера.

Това сочат данните на МВР за последните месеци.

56 са жертвите на пътя само от началото на юни, сочат данните на полицията. Ранените са 603, а тежките инциденти – 481.

Oще по темата

От началото на годината загиналите в катастрофи са 279, а ранените 3488. Тежките катастрофи в първите шест месеца на годината са 2824.

Тревожните цифри идват ден след черната събота, при която само за ден смъртта си на пътя намериха шестима.

Както Dnes.bg писа трагедиите се разиграха в две жестоки катастрофи в Бургаско. Пет бяха жертвите само в единия от сблъсъците - на входа на магистрала "Тракия" в кв."Ветрен" в  Бургас.

Лек автомобил, идващ от квартала, се е удари челно в друга кола преди обяд. На място загинаха четирима, а петият пътник почина в болницата.

Заради кървавите катастрофи, които пълнят полицейските хроники, преди месец премиерът Бойко Борисов поиска спешни промени в закона за движение по пътищата, с които да се завишат наказанията за недобросъвестните шофьори.

Депутатите в парламента вече приеха нов регламент за отчитане на пробите за алкохол и наркотици, в ход са и други изменения, но засега те не дават резултат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

127

Анонимен

преди 6 години

В Германия има едни табла с усмихнато и тъжно човече, според това дали спазваш скоростта. Не винаги с безумни глоби, нещата се решават. Виждаш човечета и намалявяш. Камери също има много. Но с милиционерски мерки нещата няма да се решат. В Германия ако малко си повишил скоростта, глоба 10 Е, с телефон ако си 60 Е. Замислете се при минимална нетна заплата от около 1000 Е, това не е много и колко нетната е МРЗ в България и глобите.

126

Анонимен

преди 6 години

Бате Боце чрез А.Цветков продаде над 200 000 книжки. Започнаха от Борисов 1. Когато гръмна скандала, А.Цветков беше преместен на друга сладка длъжност. За книжка се плащаха до 4 000 лева. Колко събра ГЕРБ, само Бате Боце знае. Днес тези Месершмити летят по пътищата, незнаещи правилата, не могат да четат и пишат. Дайте сега да ги спрем? Кога навремето се е влизало в насрещното, кога се излиза на път с предимство без да спреш, кога? Да не ми защитават Сикаджията защото той има пряка вина!

125

Баладжията

преди 6 години

Че като си купуваме масово БМВ-та и Мерцедеси, много ясно, че няма да ги караме бавно! Българите искат мощни коли! Трябва да си задоволяваме комплексите, че сме никои и никой не ни взема за нищо, като демонстрираме със състояние, което нямаме. За това абитуриентските балове са разврат. Купуваме скъпи марки (втора употреба). Гледаме като сме на пищна маса да се похвалим във фейсбука. После се оплакваме, че нямаме, едвам връзваме двата края, друг ни е виновен!!!МАНТАЛИТЕТА НИ Е ПРОБЛЕМА!

fallback