Архив: Булфото
fallback

В РЗИ - Бургас не са постъпвали сигнали за продажба на капсули с райски газ в Слънчев бряг, съобщи д-р Вергиния Цанова, зам.-директор на здравната инспекция в града.

Вчера в медиите излезе информация, че изобретателните търговци в курорта предлагат балони, пълни с неясно химично вещество, което рекламират като райски газ.

Oще по темата

Д-р Цанова обясни, че те извършват проверки при подаден сигнал от полицията.

"През последните три години в Регионалната здравна инспекция-Бургас постоянно са постъпвали сигнали от МВР. Те извършават проверки, съставят актове за административни нарушения и ни търсят като експерти, когато отиваме на съвместни проверки за тези продукти", допълни тя.

По думите ѝ за миналата година са съставени девет акта: "Извършени са проверки съвместно с наши експерти по химически вещества и смеси. Експертите са установили наличие на газообразни вещества, които се вдишват от латексови балони, като на етикета им пише, че съдържат райски газ. Впоследствие тези газове са били изследвани и е установено, че имат определено количество райски газ. След това са образувани досъдебни производства в съответните районни управления на МВР".

Райският газ предизвиква еуфория, коментира пред "Фокус" анестезиологът в УМБАЛ - Бургас д-р Йордан Томов. Той е с отпускащо действие.

"Райският газ е елемент на многокомпонентната балансирана анестезия и като всеки един елемент, който участва в тази анестезия, се използват определени негови свойства. В малки дози се комплицират тези ефекти и се стига до анестезията, която е своеобразна кома за организма и протича с обезчувствяване и липса на дишане", поясни д-р Томов.

Райският газ се произвежда в Димитровград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 6 години

В малки дози се комплицират тези ефекти и се стига до анестезията, която е своеобразна кома.====A в големи да се стига до точно обратния ефект и почва да действа като кока.

2

блондинка

преди 6 години

много Ентелегентен тоя доктор Томов, така хубаво поясни, че се обърках

1

Четящ

преди 6 години

"и се стига до анестезията, която е своеобразна кома за организма и протича с обезчувствяване и липса на дишане" ?!?!Вие сериозно ли цитирате коректно доктора? Я пак прочетете какво точно сте написали.

fallback