Снимка: архив, Булфото
fallback

Парк или жилищни сгради? Стара Загора реши – 85% от гласувалите пожелаха "Бедечка" да се превърне в уреден парк, а не в квартал.

В референдума обаче са се включили едва 15% от жителите на общината, което е много под необходимите 40%, за да бъде признато общественото допитване за валидно.

Според кмета Живко Тодоров обаче си е струвало, за да се разберат обществените нагласи.

Въпросът, на който старозагорци трябваше да дадат нееднозначен отговор бе: "Да бъде ли извършено отчуждаване на частните незастроени имоти в квартал "Бедечка", по реда на Закона за общинската собственост и Закона за устройство на територията, при граници: от изток – бул. "Хан Тервел", от запад – ул. "Ив. Вазов", от север – алеята към предприятие "Труд" и от юг – ул. "Христина Морфова"? На територията на отчуждените имоти да се изгради парк, за сметка на бюджета или активи на Община Стара Загора".
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Киро Кюмюря

преди 6 години

шайката "еколози" (сега им видях физиономиите у фейса)- 16 на брой, се гаврят с цял град вече 7 месеца. Това не е никакъв парк, това е гюрлюк от саморасляци и купища ***!

13

Анонимен

преди 6 години

Не знам защо този пущинак и змиярник се нарича парк?! Не от днес и не от вчера,а вече повече от 30години,никой не полага грижи за този район.Защо видните кресльовци-еколози и природозащитници до сега не отидоха нито веднъж да почистят,да облагодарят или да направят каквото и да е за да заприлича това място на парк?

12

Анонимен

преди 6 години

Заралии, заралии, друго си е неделя да си лющиш ракийка или да се излежаваш на дивана. В тва време, дъжд, студ, къде ще си мърдаш дрника да ходиш да им гласуваш. По-добре си ги псувай вкъщи пред телевизора! Гордият българин, умен, готин, кадърен, може всичко, ама все нещо и някой му пречи! Дано ви залеят с бетон сега!

fallback