Снимка: Булфото, архив
fallback
Кметът на Бургас Димитър Николов поиска от депутатите от всички партии от неговия регион подкрепа за довършването на Медицинския факултет към Университет "Проф. д-р Асен Златаров". Строителството му започна още през 1994 година, но впоследствие е замразено. 
 
За да стане факт са нужни още около 3 млн. лв.за ремонт на амортизираната и опасна сграда, предназначена за факултета и за оборудване на лабораториите.

Всички присъстващи депутати изказали своята подкрепа за финализирането на проекта, както и за акредитацията на бъдещия факултет.
 
Друг важен проект за целия регион е осигуряването на средства за изграждането на Северния обход на Бургас който да свърже магистрала "Тракия" с пътя за Слънчев бряг, уточнява "24 часа". 
 
Според кмета Димитър Николов изграждането на Северния обход трябва да върви паралелно със строителството на четирилентовия път за Слънчев бряг, за да се избегне претоварването на ул. "Транспортна" в Бургас.
 
Градоначалникът предложи още на народните представители да инициират законови промени, които да позволят на общините по-гъвкаво да разполагат с имоти, прехвърлени им от държавата за стопанисване. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 6 години

А до факултета един мост над реката и една детска градина....

6

Анонимен

преди 6 години

И аз искам ферари ама ...

5

Сокола

преди 6 години

Медицинските факултети и без това са прекалено много. Тези хора мислят ли с главите си!!!! Майстори сме по създаване на безработни вишисти. Университета икономика не прави. Трябват инвестиции и създаване на работни места. Университети в България колкото искаш.

fallback