Снимка: архив Булфото

Възрастни хора рискуват живота си за някой лев, като се хвърлят пред леки коли. Последният случай е от Карлово, а "блъснатата" баба учтиво признала на шофьора, че го прави за 50 лева.

"Миналата седмица ме блъсна един. Даде ми 50 лева. Сестра ми беше с мен. Чу и видя всичко", казала старицата на ошашавения водач, пише "Монитор". Историята се развила по обяд преди няколко дни на зеленчуковия пазар в Карлово.

Мъжът паркирал и отишъл до близък магазин. Пет минути по-късно той се върнал и потеглил. Внимавал при маневрата за заден ход, за да не блъсне някой.

В този момент жена на видима възраст около 70-75 години, която била на тротоара, изведнъж се хвърлила зад колата. Човекът веднага спрял и отишъл да я попита дали е добре и дали да я закара в болница. Тя отказала да се вика линейка и директно заявила, че иска пари.

"Останахме като гръмнати. Да не говорим за стреса, който изпитахме. Ужас! Явно това й е коронен номер. Пазете се", коментира в социалните мрежи шофьорът.

При друг случай, но този път в Асеновград жена на средна възраст махнала на спряла пред зебрата кола да минава. Когато лекият автомобил започнал да ускорява уж разсеяната пешеходка изведнъж и то гърбом към посоката на движение стъпила на пешеходната пътека.

"Хвърлих се с двата крака върху спирачките, за да не я блъсна и слава Богу, размина се, но стресът, който изживях, не може да се опише. Първо спрях пред зебрата да й дам предимство, а тя отказа да пресича и дори ми махна да продължавам. Сякаш я усетих какво е намислила, та успях да реагирам", се жалва друг шофьор от Пловдив.

"Не сме получавали такива сигнали. Ако бъдем сигнализирани, ще назначим проверка", коментираха от КАТ Пловдив.

Оттам припомниха, че преди години е имало случаи на деца, които се хвърлят пред автомобили в "Столипиново", но тази "практика" в махалата е била отдавна прекратена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase