Снимка: Булфото, архив

Кметът на Плевен Георг Спартански призова полицията да положи усилия за спиране движението на каруци в областния град, съобщи общинският пресцентър.

Общинският съвет прие наредба номер "3", с която регламентира регистрацията на тези превозни средства по селата, боядисването им в жълт цвят, въвеждане на номерация, припомни Спартански.

По думите му е нужно полицаите, които са в града и изпълняват задачи по опазване на обществения ред, да положат усилия за спиране на каруците.

Повод за изявлението на Спартански е станала проверка, при която е установено, че продължава разхвърляне на отпадъци край съдовете за смет от собственици на превозни средства с конска тяга. Освен това кметът е забелязал каруци, които са без буквени и цифрови означения и небоядисани в жълто, което означава, че "някой кмет на кметство не си е свършил работата".

Спартански припомни, че решението на Общинския съвет е, че в Плевен каруци не могат да се движат изобщо. Според него "е илюзия да се мисли, че няколко общински инспектори могат да контролират целия град".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase