Снимка: архив, Булфото
fallback

Председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин подаде оставка, съобщи Нова тв.

Oще по темата

Решението му идва след вълната от критики по негов адрес, след като направи изказване по повод инцидента с пострадалата камериерка, която бе ритната в главата от пиян швед по време на работа - без причина.

Рагин изрази опасения пред Bulgaria ON AIR, че шведските туристи биха могли да се обидят заради скандала и призова случаят да не се раздухва.

"Шведските туристи са много чувствителни. Преди години имаше един случай - беше убит един барман. И те се обидиха, и направиха бойкот. Няколко години не идваха по нашето Черноморие", заяви Рагин.

Коментарите му взривиха обществото и заваляха гневни коментари, както и призиви да се оттегли от поста. Към тях се присъедини и официалната позиция на Министерството на туризма, в която се посочва, че то се разграничава от такива изказвания.

Министър Николина Ангелкова по-рано призова Благой Рагин да се извини и да се оттегли.

Ангелкова смята, че моралът изисква Рагин да се оттегли, защото на първо място трябва да бъдат защитени интересите на работещите в сектора и на всеки човек, подложен на такава незаслужена агресивна проява.

"Не се притесняваме, че ще разсърдим никого, за нас е важен интересът на българските граждани", подчерта тя, като определи поведението на председателя на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация като "неприемливо".

"Всеки един гражданин, независимо откъде е, е длъжен да спазва законите на българската държава, когато се намира на нейна територия. Най-малкото, когато става дума за такава непредизвикана агресия трябва незабавно да се вземат мерки, затова изцяло подкрепяме действията на прокуратурата и на МВР", каза още Николина Ангелкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

105

Беба

преди 6 години

До защо ? Аз също съм шаш - 24 години този *** е председател, представете си какви са редовите членова на БХРА!?!!Този не може да върже две смислени думи, боядисаната му глава как ще ражда стратегии за развитие,като неговото лично умствено развитие и спряло малко след раждането му - е знам! Това същество и цялата лапаческа шайка, наречена БХРА, от чието четвъртвековно живуркане и лапане на аванта няма никакъв резултат освен ограбване на всички нас - да бъде закрита веднага!

104

Анонимен

преди 6 години

Интересно ми е тоя шоп..а..р какво щеше да коментира ако шведът му беше забил един тупаник в мазната му..цу ..на .Дали щеше да му благодари и да го помоли да повтори ,като накрая включи в сметката примерно и два тупаника за 200? .Такива хора са нещастие за нашата изстрадала родина .Тоя подлизурко е само за чистач на кен..ефи в Швеция да бърше г....а на такива шведи като тоя из.р.од

103

защо ?

преди 6 години

Чудя се как толкова години това недоразумение Рагин е бил начело на асоциацията ? От всичките му ТВ изяви беше очевадно, че не става нищо от него. Защо са го търпели толкова време ?

fallback