fallback

След катастрофата на автомагистрала "Тракия", четирима от пострадалите мигранти вече са изписани от болницата. Оттам ще бъдат преместени в Център за временно настаняване на бежанци.

В неделя бус с нелегални мигранти катастрофира на магистрала Тракия. Загинаха 10 души, включително и 16-годишният щофьор.

Oще по темата

Как се минават граници по нелегален канал? Разказват самите мигранти от първо лице.

Афганистанецът Муслем разказа пред Bulgaria ON AIR, че са бежанците са платили по €5 000, за да стигнат крайната си цел – Франция. Дали пари и за влизането си в България.

"От Турция дойдохме. Искаха ни 500 евро, за да минем България", разказа Муслем.

Медиците разказват, че комуникацията с пострадалите е била изключително трудна.

"С преводач и после колега, който работи тук, на турски. Оплаквания при престоя и как се чувстват. Тези болни, които лежат в Хирургия, са били първите два дни под активно наблюдение с контролни изследвания", разказа д-р Васил Ковачев, началник на хирургичното отделение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

anonimen

преди 6 години

ako se razbolee nqkoe balgarsko dete karat roditelite mu da prosqt po tv i internet za le4enie a tezi gi lekuvat bez pari

36

Анонимен

преди 6 години

Брой им този който брой тук на някой от нас Америка за България

35

,em

преди 6 години

от къде парата ве амуджинци? паспортите нямахте време да ги съберете ама пачките ги наджипкахте една до друга у куфаро а? ами ако това са саудитски мангизи платени на главорезаджии убивали жени и деца в сирия и ирак? ами ако са катарски пари платени за да бъдат убивани европейски жени и деца? сега ше ги гледаме, ше ги храним, къщи и жени ше им дадем, за да ни направят на скрап след това. българино събуди се. зелки трябва да се търкалят в тази държава.

fallback