"Подкрепям промяната в Закона за движение по пътищата, с която се премахва знакът, предупреждаващ за мобилна камера на пътя, защото е време хората да свикнат, че правилата трябва да се спазват". Това заяви в студиото на "България сутрин" Йонко Иванов, председател на Асоциацията на преподавателите по авто-мото подготовка.

Още по темата

"България е с опасни пътища и е необходимо да има нова държавна политика. Организацията на движението, изграждането на мантинели, пътната маркиривка са малки, но съществени неща, които обаче останаха на заден план. От години едни и същи хора пишат закони, които не се спазват и продължаваме да гледаме следствията като не търсим причината за ожесточената война по пътищата", коментира още той.

Пред Bulgaria ON AIR Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи подкрепи тезата, че премахването на предупредителните знаци за камери са добро решение като опроверга твърденията, че подобни действия са незаконни и ще доведат до безразборно заснемане на гражданите.

"Всичко, което се заснема на обществено място е законно и не нарушава по никакъв начин правата на гражданите", допълни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase