Снимка: Reuters, архив
fallback

Наши, чешки, полски и германски полицаи ще патрулират по курортите ни на морето през летния туристически сезон.

946 държавни служители, 80 повече от миналата година, ще бъдат командировани по Черноморието, каза МВР шефът Валентин Радев по време на парламентарния контрол.

Това са криминални полицаи, разследващи, специални сили. Имало готовност при нужда да бъдат изпратени още полицаи в курортите.

Според Радев сигурността на летовниците в последните години е била доста добре осигурена и заради това и през това лято ще бъде приложен същият модел.

За сигурността на чуждите туристи ще се грижат освен родните полицаи и колегите им от страни от ЕС – Полша, Чехия, а МВР е поканило и Германия да командирова у нас свои служители на реда.

Освен това имало типови бланки за подаване на жалби за престъпления, като тяхната цел е най-вече да се облекчат чуждите туристи.

Бланките са преведени на немски, френски, английски и руски език и са на сайта на Главна дирекция "Национална полиция".

За чужденците, жертви на престъпления, има облекчена процедура за подаване на нужните документи, уточни МВР шефът. Назначавали се и преводачи.

Когато пък пристига круизен кораб на морско пристанище, ще се извършва физическа проверка на всички превозни средства около тях.

Радев увери, че са взети и мерки за нормалното пропускане на колите през ГКПП-ата. Освен това има обмен на информация от чуждите служби и при нужда ще се отварят допълнителни трасета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Докарайте

преди 6 години

Докарайте и малко от Мароко, Сомалия и Пакистан. Разбрах че тяхните полицай първо бият после питат не като нашите контролирани от Брюксел.

16

Анонимен

преди 6 години

"Еййййй, глей кво стаа при Герб - германците да ни работят на нас! Доживях"Не е заради ГЕРБ, заради ЕС е!

15

Анонимен

преди 6 години

До хмммТревожно е, че се възмущаваш на нещо вярно. Но още по-тревожно е, че досега болшинството хора са харесали какво казваш.

fallback