Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

В деня на българската писменост и култура ще ви отведем в сърцето на Родопите. Това е една история за личния избор и професията като кауза. Главните герои са обикновени хора от Родопите, обединени от буквите.

От години основното училище в смолянското село Търън поддържа пламъка на образованието в района. Днес тук учат 89 деца от 6 населени места.

Вече 9 месеца малкото училище в Родопите е смисъл в живота на една 28-годишна жена. Това е Мариана Шикова, която постъпва в училището септември миналата година. Най-младата учителка в региона е майка на две деца.

Искам да бъда в малкото село, където всичко е така, както аз бих искала", сподели младата учителка пред Bulgaria ON AIR.

Какво може да накара една 28-годишна жена да избере селското училище пред големия град? Как се става учител на годината и мисия ли е образованието? Отговорите от Михаела Карабельова и оператора Димитър Розов
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

осман

преди 6 години

къде гори този пламък при помаците ли? особено в родопите за азбука ли говорим или за християнство.и двете ги няма там.там ще живее вечно османската империя.в комунизма се правиха на комунисти и то от най лижащите.ама се приключи с тази тема .кръвта вода не става.то и без това освен мечки друго няма.но старите си знаят корените.....

5

хъ

преди 6 години

До Анонимен 5Срамувай се от себе си.

4

Анонимен

преди 6 години

"Българи" вече отдавна няма,тази биомаса, населяваща територията, наречена България,няма нищо общо с българите в онзи идиалистичен смисъл.Тази въпросна биомаса е реално ***, полуцгани, полутурци и страхливи, конформистки помиияри,търсещи на кого да се продадат.Срам ме е, че съм българин.

fallback