fallback

"Няма пари на света, които могат да купят радост на нещастните и здраве на болните". Тази на пръв поглед банална мисъл всъщност е дълбоко изстрадана от 15-годишния Иво и семейството му. Ученикът писател открива, че има талант, когато съдбата го поставя пред най-голямото предизвикателство - да се бори за живота си.

"Преди това аз наистина ме можех да пиша и не ме биваше, но след като отключих църквата в Радомир през 2014 година на Коледа и се помолих да стана писател, се почувствах наистина спокоен и сигурен и занех, че ще успея", разказва Иво пред Bulgaria ON AIR.

През 2014 година Иво чува страшната диагноза – Неврофиброматоза тип 2. Организмът му образува доброкачествени тумори, които обаче са животозастрашаващи. След първата операция, лекарите в България прогнозират, че му остават няколко седмици живот. С помощта на "Фонда за лечение на деца в чужбина" обаче Иво заминава за Германия.

"И оттам нататък 2014 година, след 5 месеца, му бяха направени 4 животоспасяващи мозъчни  операции, като всяка следваща беше все по-сложна. След всяка операция Ивчо е прохождал и съответно след 3 години борба за живот той все още се възстановява", разказа майката на Иво Милена Димитрова.

А битката на Иво продължава - през юли месец заминава за Германия, за поредното вливане, което ще му помогне да живее.

Ако искате да помогнете на Иво, може да дарите средства чрез SMS  на номер 17777 с текст : DMS IVO за всички оператори

Има и дарителска банкова сметка:

BG47BPBI79404078032501, Иво Ивов Христов

Pay Pal: milena_dimitrova74@abv.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 6 години

Докато имам ще дарявам.Успех Иво, бъди здрав.

2

х

преди 6 години

О горкичкия ,наистина е тъжно да гледаш толкова млад човек изгубил здравето си .Дано майка му и баща му имат достатъчно пари и за операциите и за книгите му .

1

Явор

преди 6 години

Следя детето от поне 2-3 години. Обграден е от прекрасни и грижовни хора, които не се спират пред нищо. Който има възможност - нека помогне. Това ще са едни много добре изхарчени пари.

fallback