Снимка: Flickr.com
fallback

Вирусът WannaCry порази компютър на фирма в Кърджали, съобщи компютърният специалист Емил Райнис. Поразена е информация, трупана през последната година.

Криптирани са всички документи, съхранявани на компютъра. Освен информацията, вирусът засегнал и част от приложенията.

"Моят съвет към фирмата беше да не плащат за декриптирането на информацията. Не знам какво ще решат", каза Емил Райнис, предаде "24 часа".

Според него най-сигурният начин за защита от WannaCry е информацията да се архивира поне веднъж седмично и да се прехвърля на външен харддиск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Димитър

преди 6 години

Ако беше малко по-компетентен и знаеше какво пачва ***, нямаше да говориш глупости.

9

ИскаРеве

преди 6 години

Microsoft изкарват пач-а за това нещо още през март месец 2017.Ако си слагал месечните пачове си защитен.Не за първи път месец-два след пач за определено нещо да се появява вирус, който ползва точно тази "дупка".Пачинга е нещо задължително. Много по-често се случва да стане беля заради липса на пачове, отколкото заради слагане на пачове, ако говорим за пачове за Windows конкретно.Бекъпа е 100% задължителен, но какво става като закачиш външен хард на заразено ПЦ? Ще ви кажа, става интересно:)

8

Будала

преди 6 години

Значи правилно съм разбрал, щото на жената лаптопа съм спрял аутоапдейт, че много често се сретваше уиндоса 7. Застрашени са повече фирмите с много такива юзъри кат моята:-)

fallback