Снимка: Архив, Reuters
fallback

Нов алтернативен транспорт предлага на туристите ваканционно селище Албена, съобщи ръководителят на спортния отдел в курорта Руслан Йорданов.

Комплексът оборудва част от хотели с електрически велосипеди. Мярката е в изпълнение на политиката на курорта към опазване на околната среда, добави Йорданов, цитиран от БТА.

Велосипедите разполагат с 250 ватов електрически двигател и отговарят на всички европейски директиви и стандарти.

Максималната скорост, която могат да развият, е 25 км/ч. Колелата са градски тип. На разположение на гостите ще има и сгъваем велосипед с универсални размери.

Имат три режима на каране - стандартен, подпомагащ и изцяло електрически, с който велосипедът се управлява без помощта на педалите.

Курорти в Германия, Гърция и Белгия и др. предлагат на своите гости такива велосипеди. У нас Албена е сред първите курорти, които ги въвеждат, обясниха още от ваканционното селище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Beautiful mess

преди 6 години

В Албена всичката им наред, та ел. колела пускат. От топ курорт стана село с персонал пияни пенсионери и ***.

5

Дърт Скин

преди 6 години

Няма значение какви са колелата , важното е да идват в комплект с манивела , за да може да се разрешават споровете подобаващо , че слънчев бряг ни взе преднина. Иначе по темата , още преди 20 години бяха докарали едни Рено "twingo" със слънчев панел на тавана , ама малък бях тогава и нямам представа каква беше идеята

4

Анонимен

преди 6 години

Не бе, те това което замърсява при батериите го правят в страни от третия свят или с други думи п'икаещите са в другия край на басейна.

fallback