fallback

Общ преглед

От тази седмица започва почистването на речните корита в страната. Целта е да се избегнат кризисни ситуации заради натрупаните през зимата растителност и отпадъци.

За река Искър например са отделени 1 млн. и 200 хил. лева, за да бъдат почистени 5 км от коритото й около моста на "Чепинско шосе", но много други реки ще останат извън обсега на това почистване.
 
Репортер на Bulgaria ON AIR предаде каква е ситуацията при река Новачица в "Ловен парк" София, откъдето камерата на телевизията показа битовите отпадъци в коритото й. Въпреки замърсяването си, реката и тази година не попада в плановете на Община София за почистване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

fsb

преди 6 години

още чакаме община Изгрев да ни извози клоните и другите ***, които отрязахме и събрахме при пролетното почистване на околоблоковото пространство..... вече 3 седмици гният

3

Анонимен

преди 6 години

Кметицата да хваща маркуча и да измие столицата, как могат другите европейски столици да мият всяка седмица улици и булеварди, затова имат и чист въздух, в София ги мият веднъж годишно, затова се разболяват хората от рак.

2

Стига с тези ПР

преди 6 години

Акции. Столиюна община отгошаря за някое и друго речно легло и има пари от билетчета и данъци. Какво да каже останалата страна - с хилядите критични участъци и с липсата на всякакво финансиране.

fallback