Снимка: кадър, Bulgaria ON AIR

Местата за къмпингуване в България са дефицит. За да се реши проблемът с незаконното "опъване на палатки", е нужно са се изгради ясна национална стратегия за развитието на туризма в страната.

Това заяви в Владислав Панев от Зелените пред Bulgaria ON AIR по повод обявилия се срещу дивото къмпингуване вицепремиер за демографска и икономическа политика Валери Симеонов.

Филип Цанов от "Природа за хората и регионите" от своя страна изрази несъгласие с тезата, че липсват места за къмпингуване.

Той коментира, че такива всъщност има, но проблемът е, че нямат необходимите характеристики, нужни за изпълнение на тази си функция. Липсва необходимото законодателство и условия за изграждане на къмпинги.

"Малко преди подаването на оставка на на кабинета "Борисов 2" от "Природа за хората и регионите" обявихме документ, който беше подписан с пълен консенсус и регламентира този тип туризъм", коментира още Цанов.

Той заяви, че не може хора, които разпъват палатки своеволно и създават дори цели лагери, където си пожелаят, да не бъдат санкционирани, тъй като това определено пречи на развитието на туризма в България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase