Снимка: flickr

Предприемчиви търновци правят пари от липсата на топла вода в София. Собственик на склад на едро разказа, че преди няколко дни при него дошло младо семейство и го попитало има ли бързовари и на каква цена ще им ги продаде всичките.

Търговецът имал в наличност около стотина парчета, китайско производство, от малки за варене на кафе, до големи за кофи и тенджери. Без изобщо да се пазарят за цената, двамата купувачи платили, метнали стоката в колата и отпрашили.

Още по темата

След като разговарял със свои колеги, търговецът установил, че семейството е обиколило и неговите колеги и само за няколко часа е изкупило над 500 бързовара.

Един от търговците обаче се оказал по-любопитен и ги попитал за какво им трябват толкова много от въпросните артикули. След като се спогледали, жената от двойката купувачи обяснила, че техен роднина има сергия на един от софийските пазари и преди дни им съобщил, че в София масово се изкупуват бързовари заради кризата с топлата вода.

"Никъде в столицата няма кьорав бързовар, така че ако при вас, в провинцията има, купувайте и пращайте, аз тук ще ги продавам и ще делим печалбата", "светнал" ги за далаверата столичанинът.

Без да се замислят болярите започнали обиколка из складовете на едро и магазините, откъдето масово изкупували всякакъв калибър бързовари и с пратка по куриер веднага ги изпращали до своя познат в София.

Сега търговците се молят само кризата с топлата вода в столицата да продължи по-дълго време, за да успеят да натрупат повече печалба от загряващите устройства.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase