Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Нова технология за пълнене на дупки демонстрираха работници по бургаските улици. Иновацията, заснета от впечатлен шофьор, се състои в заравняване на сместа с крак, подскок и наместване с лопата.

Клипчето с пълненето на дупки по бургаски се появи в социалните мрежи. Странната технология за асфалтови кърпежи се прилага на бургаската улица "Трайко Китанчев". Уникално е и трамбоването на пясъка с крака. 

Само два дни след като дупката беше запълнена с пясък, тя отново е проблем за шофьорите, разказа Bulgaria ON AIR.

Бургазлийка разказа, че докато минавали с дъщеря й по улицата детето попитало защо колата друса така. Жената отвърнала, че има дупки, а те се получавали, когато завали сняг и когато не ги направят добре.

Оказа се, че странната технология за запълване на дупки е временна и се използва само когато вали дъжд. Така обясниха от общината в Бургас.

Началникът на отдел "Строителство" Димитър Бакалов каза, че е виждал клипа с иновацията на работниците си.

"Решихме да запълним с отсевка, с влажна отсевка при положение, че самата основа е също влажна, това е материал, който не подлежи на трамбоване, на уплътнение, което осигурява едно непрекъсване на автомобилното движение по улицата и не се случват аварии по самата улица", разкри тайната на новата технология той.

Влажната отсевка е всъщност едър пясък, а заглаждането с крак било честа практика. 

"Точно това, което виждаме на клипчето – хората, колкото и да са ниско квалифицирани - те натискат самия материал да влезе под самия асфалт… после едно заглаждане дори и с крак да е, с лопата да е, с ръка да е, с мистрия да е", обясни общинарят.

От общината обещаха, че до дни дупката ще бъде запълнена по стандартния начин с асфалт, стига да не вали. А иначе фирмите изпълнителки подлежат на санкции, ако не изпълнят качествено ремонта. Общината не им плаща за свършената работа. От фирма Щрабаг, която извършва ремонтите в Бургас, отказаха коментар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 6 години

"Толкова си виждал"... Пич, гледам го всеки ден от 10 години в Канада. И наистина кърпят дупки по този начин. Докато дойде време да сменят настилката изцяло и това върши работа. По - добре е отколкото гумата на колата ти да влезе в 30 санта дупка с 30 - 50 км/ч. Оня дето вика, че полагат асфалт по време на дъжд в испания - може и да го правят, ама едва ли го правят когато на минута по същия този път минават по 120 автомобила. Тази технология е подходяща за точно такива случаи и е временна.

13

Анонимен

преди 6 години

В Бг на всеки нещо му пречи- в Испания не им пречи времето,дори когато е 50градуса на сянка или вали, пътя се бетонира ,преди полагането на асфалта

12

сминдух енд чесън

преди 6 години

В хармония с властта,целят се високо,ама основата от пясък.

fallback