Снимка: "Монитор"
fallback

30 незаконно построени гаража и павилиона на ул. "Сокол" в пловдивския квартал "Столипиново" паднаха под ударите на багера рано сутринта в сряда.

Викове, клетви и ругатни на собствениците им съпровождаха акцията на кметството на район "Източен".

Заповедите за премахването на постройките били издадени още в края на миналата година, но абсолютно никой от хората не пожелал да премахне доброволно обектите си.

Oще по темата

Масово всички били магазинчета за продажби на прахове за пране, зеленчуци, вафли, битови стоки, на кафе и бръснарници.

"Никнат като гъби. Вдигнати са без никакви строителни разрешения върху общинска земя. Някои дори са залепени за самите входове и обитателите няма как да извикат линейка, ако се наложи", коментира пред  "Монитор" районният кмет Николай Чунчуков.

По думите му премахването на незаконните постройки е рутинно, а заповедите са издадени от него.

До ексцесии и напрежение при събарянето не се стигна, въпреки недоволството на местните хора.

"Взеха ни прехраната. 10 човека издържам с това павилионче", ревяха местните хора. Анка Димитрова не спираше да плаче при вида на багера, който й събаряше магазинчето за кафе. До нея съседката й Йорданка Митова също недоволстваше, че оттук нататък нямала да има препитание.

"С какво сега ще купя хляб на децата?", питаше жената. С приходите от своя павилион тя плащала сметките, издържала децата и се прехранвала, защото всички от домакинството й били безработни.

"За нас сега няма друга работа. Какво ще правим и как ще живеем? Трябва да започваме сега да крадем ли?", нареждаше и Фанка Николова, чийто магазин също бе съборен. От районното кметство обаче са категорични, че акциите по събарянето на незаконни постройки, ще продължат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

DiesIrae

преди 6 години

Искат земя и да строят на нея ( работят в общински предприятия (полагат асфалт, бъркат бетон, носят плочки и много други работи могат да извършват) докато си изработят парите за земята която общините могат да им дават и да си изработят или платят всички нужни разрешителни, такси, данъци. След построяване на жилището ако не плащат ги гонят и точка!Пето -край с търговията с роби (разбиране на пазара за булки и доживотен затвор за родители продали детето си) Ако дете роди родителите да го издържат

63

DiesIrae

преди 6 години

За нас някой харчил ли е пари да ни "интегрира"? Искате да ги направим, част от обществото? Първо разбийте им катуните! (в квартал само по едно семейство) Когато са отделени от останалите започват да дават признаци на човекоподобие!Второ - данъците се обвързват с помощите (искаш помощи - докажи, че си плащал данъци) Трето равенство пред закона (тежки реални присъди, премахване на термина условна присъда, или е виновен и влиза в затвора (и работи за да се издържа докато е там) или не е)Това е

62

DiesIrae

преди 6 години

До ognyanzНа нас българите има ли някой който да ни хване за ръчичка и да ни преведе през целия лабиринт пълен с ромоподобни (държавни служители) наречен държавна администрация? НЕ! Да са учили, да са чели и да се оправят сами, ако не могат да си платят като всеки друг и ще стане. Ама не, той *** иска на готово някой да свърши всичко и той да се подпира! Проблема е, че се харчат пари за тях, а резултата е никакъв. Точно това е дискриминация, милиони левове се харчат за индивиди невнесли и 1

fallback