Снимка: Архив, Булфото
fallback

В първите дни на май са станали 151 катастрофи, при които са загинали 14 души и 209 са пострадали. Констатираните нарушения за периода от 1 до 7 май са 14 737, съобщиха от МВР.

Броят на установените неправоспособни водачи е 553. Пияни са карали 294 души, като от тях 140 са били с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила.

За първата седмица на май са издадени 7512 фиша и са съставени общо 4811 акта. Електронните фишове са 7052.

Пътните полицаи са установили 177 моторни средства без винетен стикер.

МВР ще продължи да следи отблизо данните за тенденциите на пътя и редовно да анализира дали има необходимост от допълнителни промени в подхода по отношение на проверките и нарушителите на пътя. Стремежът е подобряване безопасността на пътя и намаляване на жертвите и ранените, допълват от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 6 години

при все акции където правят. Излиза че колкото повече се бият в гърдите КАТ че работят толкова по зле става.Те затова не работят, за да се оправят нещата.

6

Анонимен

преди 6 години

"Стремежът е подобряване безопасността на пътя и намаляване на жертвите и ранените, допълват от МВР."И балaмите им вярват. Ако КАТ го искаха това, щяха да си вършат работата, както закона изисква от КАТ и след всяко нарушение щеше да следва санкция, както е в нормалните държави.

5

Факт

преди 6 години

При тази тотална липса на контрол от страна на КАТ, излиза, че българските шофьори са доста внимателни, щом толкова малко са ПТП-тата и жертвите.

fallback