Снимка: Reuters, архив
fallback

32-годишен опасен рецидивист от село Пет могили бе задържан под стража от състав на Районния съд в Нови пазар по искане на Районната прокуратура в града, след като бил привлечен като обвиняем за извършена взломна кражба заедно с непълнолетен, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

На 26 април 32-годишният мъж и 17-годишен младеж от селото проникнали с взлом в чужд дом и откраднали 11 200 лева.

Заподозреният за престъплението разкрил пред полицаите, че действал заедно с младежа, който бил пряк извършител на кражбата. Той бил задържан по-късно, тъй като се укривал.

Рецидивистът стоял пред дома, докато 17-годишният търсил пари. След като откраднали 11 200 лева, двамата разделили парите, като по-голямата част взел 32-годишният.

Откраднатите пари били открити заровени в изоставена постройка край село Пет могили. Иззети са общо 10 400 лева. Там са намерени маска, щанга и лост.

32-годишният мъж е осъждан 22 пъти, предимно за кражби и шофиране след употреба на алкохол.

Определението на Районния съд в Нови пазар подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Шумен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

vlady

преди 6 години

До ЖороПървиBang Kwang е един от най-добрите затвори в света - затворниците спят на рогозки на една страна, тъй като площта на човек е около 1m2, храната е паница ориз веднъж на ден и тези, които не получават пари или храна ловят насекоми, плъхове и т.н. за да оцелеят, боят с палки е основно дисциплинарно наказание. Белезници носят постоянно осъдените на смърт и някои затворници с особено проблемно поведение.

13

ЖороПърви

преди 6 години

До Анонимен16В този затвор хранят веснъж на ден, месо няма, и всички затворници са длъжни да носят белезници постоянно.

12

Анонимен

преди 6 години

До vladyКакъв е този стандарт, за който пишеш?

fallback