Снимка: Булфото, архив
fallback

Двамата загинали туристи в района на връх Малък Купен в Стара планина не са имали екипировка, съобразена с метеорологичните условията в тази част на планината, съобщиха за БТА от Планинската спасителна служба в Троян.

От там добавиха, че подобни случаи са типични за този сезон, тъй като в населените места е пролет и времето е топло, а в планината все още е зима.

Oще по темата
В акцията по издирването са участвали спасители от Ловеч, Троян и Сопот.

Както Dnes.bg съобщи, мъж и жена загинаха в планината, а телата им бяха намерени днес по обяд. Те, заедно с още една жена, в събота са тръгнали от хижа "Амбарица" към хижа "Дерменка", но се изгубили.

В района на връх Малък Купен едната жена се подхлъзнала по наклон, а мъжът тръгнал след нея, но си счупил крак. Другата туристка се върнала в хижа "Добрила" и съобщила за случилото се.

Тялото на мъжа е открито около 11.00 ч. днес, а на жената - около 12.30 часа.

Говорителят на Окръжната прокуратура в Ловеч Кирил Петров заяви за БТА, че жената, подала сигнала за инцидента, е съпруга на загиналия мъж. По случая е образувано досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 6 години

До макеДано се шегуваш, защото най-голямата грешка, която може да направиш е да пиеш твърд алкохол в такава ситуация. Разширява ти кръвоносните съдове и така губиш повече топлина през кожата. И умираш по-бързо

10

маке

преди 6 години

от га ви думам без шише ракия у джебо да не се излиза

9

Кольо

преди 6 години

с планината и морето шега не бива, а последните години стана модерно да се ходи по планини без никаква подготовка ходят всякакви хора... екипировката, познаването на терена и физ.подготовка са задължителни, а когато не си ходил задълже с водач

fallback