Снимка: Reuters, архив

Остава в сила забраната водата в Хасково да се ползва за пиене и готвене, според становище на междуведомствената работна група на министерствата на здравеопазването, околната среда и водите и на регионалното развитие и благоустройството. За становището информира пресцентърът на здравното ведомство.

Последните резултати от анализираните проби не давали основание да се преустанови забраната за ползване на питейната вода в Хасково за пиене и готвене. Водата може да бъде ползвана без ограничение за хигиенни цели като къпане и миене, се посочва в съобщението.

Още по темата

В изпълнение на решението на междуведомствената работна група продължават набирането на проби и анализът на питейната вода в Хасково, като за пълна оценка на здравния риск и предписване на мерки за трайно решаване на проблема е разпоредено пробите да се анализират и по други показатели.

По искане на междуведомствената група ВиК - Хасково, трябва да предостави информация в дългосрочен план за мерките, които ще предприеме за осигуряване на питейна вода в града в достатъчно количество и с качество, съответстващо на нормативните изисквания.

Периодично ще бъде предоставяна допълнителна информация при получаване на нови резултати, се отбелязва в съобщението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase