Снимка: Булфото, архив
fallback

Заради ромски набези предстои повторно запечатване на затворени уранови мини. Техният брой е над 70, съобщиха за "Монитор" от държавната "Екоинженеринг-РМ", която ги стопанисва.

Съгласно сигнали от местните управи, МВР и центъра за радиационна защита към МЗ до момента са установени отворени след затварянето им при ликвидацията минни изработки от бившите уранови мини в районите на 17 общини - Смолян, Наречен, Хасковски бани, Велинград, Монтана, Костенец, Самоков, Рила, Сливен, Твърдица, Разлог, Сандански, Симитли, Белица, Тетевен, Мъглиж и столичния район Кремиковци.

Ромите ги разбивали, за да крадат железа от галериите

По време на обследване през юни 2016 г. е установено, че всичките 78 мини не са запечатани, през миналата година от фирмата са успели да затворят отново само 5, като предстои те да бъдат приети от междуведомствена комисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 6 години

Купете си гайгерови броячи.

15

Анонимен

преди 6 години

Сега ли разбрахте а доброутро, че то не е тайна за никой ами чакъл ами пясък за строежи отде идват да не мислите че падат от небето *** народ слаба държава бегайте да гледате целулита на Кардашян по-добре толково си можете.

14

Анонимен

преди 6 години

Сега разбрахте ли от къде е тръгнала заразата на водата. В ebay дават по 10 долара на литър от тази вода. Фирмите за радиация я купуват като топъл хляб за техните лаборатории.

fallback