Снимка: архив, Булфото
fallback

Фалшив медицински документ може да обърне процеса срещу бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев. Той е обвинен, че е изнасилил непълнолетно момиче в хотел в Стрелча.

Oще по темата
Процесът се гледа вече няколко месеца и е на финалната права. За това престъпление Евстатиев може да получи затвор до 10 години.

Съдебният медик доктор Ангел Фингаров се отрече днес от показанията, подписани лично от него в медицински документ, предаде bTV.

При първоначалния оглед докторът казва, че момичето е имало полов акт и преди инцидента, по-късно обаче подписва коренно противоположно заключение.

За медиите остана тайна дали докторът е бил принуждаван да подпише неверните твърдения, тъй като делото се гледа при закрити врати. От представената психиатрична експертиза стана ясно, че Иван Евстатиев е в добро здраве и може да изчака присъдата си в ареста.

Присъдата ще бъде произнесена на 2 май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Крис

преди 7 години

За престъпление има наказание , беа аначание от партийна принадлежност , пол и възраст.Представете си ,че момичето е ваша близка , какво го правите този ?За да му е сигурен живота е по добре да стои в затвора иначе линч.

29

Ю

преди 7 години

ЧЛ.291 НК

28

Смях

преди 7 години

До Анонимен 27:Абе човек,пий си по-редовно хапчетата,иначе нищо лично против теб!Чисто и просто съм загрижен за психичното ти здраве?!

fallback