Снимка: Reuters, архив
fallback

И сюнетчииската професия у нас се развива, вместо с обикновен скалпел, обрязването вече се прави с лазерен. Методът не е нов, но вече масово сюнетчиите са се снабдили с лазерни скалпели.

Такъв масов ритуал бе извършен тази неделя в ромската махала в Гоце Делчев. Сюнетчия от Айтос обряза 80 момчета от махалата и дошли от околните мюсюлмански села, пише "Труд".

Според сюнетчията, процедурата с лазера е безкръвна, по–безболезнена и се избягват инфекциите.

В съседна Турция обрязването от сюнетчии е забранено, там само лекари извършват тази дейност. Но у нас все още се практикува от занаятчии.

Семействата, довели момченцата си за ритуала сюнет, платиха по 40 лева. Въпреки че процедурата била уж безболезнена, майки и деца плакаха в джамията в махалата.

По традиция момченцата бяха облечени празнично, като принцове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

86

Йордан

преди 3 години

Моля ви ИЗПОЛЗВАЙТЕ НОВИ ИНСТРУМЕНТИ,СЛЕД ВСЯКО ОБРЯЗВАНЕ.ЗАЩОТО ИЗ АТМОСФЕРАТА ПРЕЛИТАТ СЪСЪ ВЯТЪРЪТ ХИЛЯДИ БОЛСТИ.ПОЛЗВАЙТЕ САМО СТЕРИЛНИ ИНСТРУМЕНТИ ЗА АКО СЕ ЗАРАЗИ ЕДНО ДЕТЕ ,ДА НЕ СЕ ПРЕДАДЕ И НА ОСТАНАЛИТЕ ДЦА ,ПО КРЪВЕН ПЪТ.БРАВО НА МОМЧЕТАТА И АЗ СЪМ ВЯРВАЩ.

85

Анонимен

преди 7 години

В България , освен Закон против фалшивите новини , трябва да се приеме и закон против излишната информация . И стига сте ни разваляли настроението с тези турци .

84

Анонимен

преди 7 години

Сега ще има материал за специалитета на ресторантите - "октоподчета".

fallback