Снимка: архив, Bulphoto
fallback

Качеството на храната в много туристически обекти по българското Черноморие не отговаря на изискванията на туристите. Това заявиха експерти по време на специализираното изложение "Храни и напитки", което се проведе край Варна.

Според тях ол-инклузивът в хотелите е занижил стандартите за качество, което принуждава част от туристите да предпочитат чужди дестинации.

Българското Черноморие може да стане по-привлекателна дестинация за туристите, ако се подобри качеството на храната в хотелите и ресторантите. Това заявиха собственици на туристически обекти край морето.

"Допреди няколко години много от моите колеги гледаха само цени, за да предложат максимално евтин продукт, но пазара налага вече нещо много по-различно. Туристите започнаха да търсят качество, правейки кампромис със цената", обясни Ясен Щерев, генерален мениджър на хотел.

Близо 120 доставчици и производители представиха на изложението над 4000 продукта за ресторантьорския сектор и кетъринг индустрията. Те се надяват да договорят приемливи цени за своите клиенти и да осигурят добри продажби на продуктите си през летния сезон.

"Аз мисля, че всички фирми сме настроили нашите производства в средното злато, както му казваме – среден ценови клас, където мисля, че качество и цена са опитмални и смятам, че наистина предпочитат българското", каза Марина Вълева, представител на фирма-производител.

"Цената продължава да е определящ фактор. Не само, но според мен тя е на първо място, което не омаловажава качеството на продуктите. Всеки иска да постигне най-доброто съотношение качество-цена", коментира пред БНТ Тодор Сотиров, управител на фирмата-организатор на форума.

Следващото издание на форума ще се проведе на 27 април в курорта Слънчев бряг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

тъй ще е

преди 7 години

Как да има качество като сме ориентирани към руски туристи?Просто трябва да се разбере че ниската цена означава и ефтина храна.

56

Анонимен

преди 7 години

Самият факт че България е единствената европейска страна, в която няма и един ресторант, удостоен с поне една звезда Мишлен, е достатъчно показателен! Качеството на храните е изключително ниско. Разнообразието от асортименти за всеки вкус - също

55

РОССИЯ

преди 7 години

не можем да се сравним с анталия имат страхотна кухня и евтина.а нашето скъпо и не качествено мината година бях созопол страхотно обслужване на всякъде но скъпо.най напред вдигнете заплатите на персионала качество ще има на цели сто процента когато има стимул човек работи с голямо желание без стимул мама на тате не дава

fallback