Снимка: Булфото

След изминалите празници КАТ отчете по-голям брой на загиналите в пътнотранспортни произшествия, в сравнение с миналогодишните Великденски празници.

Още по темата

"Преди празниците правихме пресконференция, обърнахме внимание на водачите, че ще има засилен трафик, че ще има натоварени участъци, че ще има места, където текат ремонтни дейности, ще има образуване на колони - да не се предприемат рискови изпреварвания, да се движат със съобразена скорост. Но както видяхте не всички водачи се съобразиха с нашите указания. Миналата година по празниците за Великден имахме 5 загинали, тази година имаме 8. Имаме инцидент на магистрала с пешеходец, имаме при оказване на помощ пътно транспортно произшествие  - друг водач, движейки се с несъобразена скорост, уби хората", коментира началникът на Пътната полиция Бойко Рановски пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Високата скорост се оказва в основата на повечето пътни произшествия през изминалите почивни дни, както и при всички от началото на годината досега.

От утре започва поредна акция срещу високата скорост на пътя. Тя не се отнася само за България, а за всички страни-членки на Европейския съюз.

Пикът на акцията за България започва още утре в 6:00 сутринта и ще продължи 24 часа до 6:00 на 20 април.

Полицаите ще проверяват както за задължителната застраховка "Гражданска отговорност", така и за винетки. Но най-вече - за висока скорост.

Това ще се случи чрез изваждането на всички налични мобилни камери на КАТ на пътя. Те ще бъдат поставени на трите най-критични точки на страната.

В София се очаква нова точка, която ще предизвиква задръствания, заради затварянето на булевард "Брюксел", което ще се осъществи от 12:00 тази нощ и ще продължи до 19 октомври.

Шест месеца булевардът ще бъде частично затворен заради ремонтни дейности на пътя до Терминал 2 на Летище София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase