Снимка: архив Reuters
fallback

Оградата на Границата с Турция в района на област Хасково ще бъде удължена с между 1 км и 1,8 км, съобщи областният управител Минко Ангелов. Предстои да се иска финансиране за допълнителния участък.

Според Ангелов удължаването се налага заради изключително проблемния и скалист терен по поречието на Тунджа, който трябва да бъде заобиколен, съобщи БТА.

Преодоляно е същественото забавяне на строителството на оградата, което според изпълнителите на обекта се е дължало на тежката зима, каза още Ангелов.

Той обясни, че строителите ще бъдат задължени да изготвят седмични графици за напредъка по разделеното на 12-километровото трасе, с което теленото съоръжение ще бъде изцяло завършено на територията на област Хасково.

Крайният срок за приключване на монтажните работи е 31 май, припомни областният управител.

Той информира още, че 9,5 километра от участъците са напълно готови за поставянето на оградата, която вече е монтирана върху 15 процента от дължината на целия участък.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

ШАРАН БГ

преди 7 години

Като стане дума за тази фалшива ограда, все ми е на ума случай в наше село:Един калпазанин само тук-там имал по някоя трънка за ограда на двора си. След като за пореден път лисица му удушила всичките кокошки, вървял с капан в ръце покрай "оградата" си и се тюхкал - От къде влезе пустата му лисица, че откъде? Гошо- викали му съседите - че ти ограда като хората нямаш, а се чудиш от къде е влязла..-Там е работата, я! Ако знам от къде е влязла, там ще сложа капана !!! Нашата работа- Гошовата !

26

Бивш граничар

преди 7 години

Ограда?Това си е абсолютна подигравка с ОДГ(охрана на държавната граница)!Не се пазим от лисици,а от организирано ислямско нашествие!За "усвояването" на парите да не говорим-магистрали,саниране-все същата работа!За тия пари оградата трябваше да е двойна!

25

Анонимен

преди 7 години

500 лв. заплата да идеш да пазиш оградата . Армията от пенсионирани *** и милиционери . Ер Доган ще я размаже за 25 минути ,ако пожелае . Наздраве на двамата адаши тамплиери

fallback