Снимка: Булфото, архив
fallback

63-годишна жена от Дулово дала на телефонни измамници значително количество златни накити, съобщиха от полицията в Силистра.

Вчера на домашния й телефон се обадил мъж, представящ се за полицейски служител, и я предупредил, че й готвят измама. Поискал номера на мобилния й телефон и поддържал постоянна връзка с нея, а през това време на домашния телефон тя действително получила обаждане, придружено със закана за саморазправа. Тогава мнимият полицай помолил жената да съдейства за залавянето на мошениците и тя приела.

Следвайки указанията му, дуловчанката сложила в плик повече от 25 златни накита и ги оставила до вратата на дома си.

След като напразно чакала от полицията да се свържат с нея, сама позвънила в местното Районно управление и разбрала, че е измамена. По случая е образувано досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

sid

преди 7 години

Ей,най-креативните хора в таз скапана държава са крадците.Преди дни показаха как полицията и една журналистка заловиха телефонен измамник.Какво да кажа или старите хора са адски *** или крадците са незавършили висшисти.Съмнения ми навяват,че нещата идват от горе.А и тези телефони май им се дават от телефонните оператори.Не може той от другата част на страната да знае телефона на баба Гина от някое забутано място.

7

Анонимен

преди 7 години

Тези хора не гледат ли новини?

6

Snorky

преди 7 години

Браво, че е помогнала на полицията. Умна и смела жена!

fallback