Снимка: архив, БулФото
fallback

Каналджии използват строежа на оградата на турската граница в Бургаска област за прикритие, за да прекарват мигранти с товарни камиони, които имитират, че са натоварени със строителни материали.

Това е една от версиите, по които се работи, за да се установи как е изградена схемата за нелегалния трафик, предаде БНР.

Oще по темата

Разследването на този етап показва, че фирмите, ангажирани със строителството, не са в схемата. Проверява се и се работи обаче и по тази версия, каза апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров.

За по-малко от месец бяха разкрити два случая на трафик с камиони, като първият се подпали до Резово.
 
"И ако не беше станал този инцидент - първият камион да се запали, слава богу, че не пострадаха хора, вероятно щеше да се разкрие по-късно тази схема или въобще да не се разкрие", посочи прокурорът.
 
Любомир Петров каза, че от каналджиите се използва строителството на границата и движението на камиони със строителни материали.
 
"Това си е чист камуфлаж и е правено очевидно с тази цел - че едва ли някой граничен полицай ще спре такъв камион, който на пръв поглед е натоварен със строителни материали и идва от границата", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 7 години

В нашата бедна държава на недоимък, парите са издигнати в култ. Не мисля, че има полицай или граничар, който да не е наясно какво става. По-скоро знаят, че това се организира от началниците им и за да си запазят работата и хляба, волно или неволно, се хващат на хорото. Просто в момента от бежанци се докарват повече пари, сравнено с който и да е друг нелегален бизнес. И прокурора, и той е в кюпа, но си прави PR. Това е тъжната истина. Държава ли? Народ ли? Сигурност ли? Вълци ги яли тях.

51

Анонимен

преди 7 години

Снощи трябваше да се придвижа в София,от Ботев до Раковска по малките улички.22 часа вечерта.80% от хората които срещнах бяха тарам-буки и ***.Може да помислиш че си в Алепо.Полицаи-нито един.Не видях нито Каракачанов,нито Валери Симеонов.И какво правим оттук нататък?

50

Анонимен

преди 7 години

оградата само вдигна мизата на каналджийте иначе друга полза няма

fallback