Снимка: архив, Булфото
fallback

Възрастна перничанка е измамена с 30 000 лева и множество златни накити, съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов.

Приложена й е изпитаната схема със залавяне на телефонни измамници.

Вчера на домашния телефон на 83-годишна жена се обадил неизвестен мъж, който се представил за полицейски началник и заявил, че се осъществява акция по задържането на престъпници, занимаващи се с измами на граждани.

Мнимият служител на реда поискал от пенсионерката всичките й налични пари и златни накити, които да послужат като доказателство при задържането на бандитите, като обещал, че след това ще ги върне.

Лековерната перничанка събрала 30 000 лева и множество златни накити и ги изхвърлила през терасата. След известно време разбрала, че е измамена и подала сигнал в полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Така е

преди 7 години

И още ..Как измамниците веднъж не нацелиха един пенсионер без пари , които да каже на майор Иванов че няма пари и не може да участва в акцията по залавянето. Извод ? Някой дава информация.

22

Така е

преди 7 години

До Анонимен 4 Разбира се че полицаите работят с измамниците. Нали майор Иванов предупреждава по телефона ще ще има опит за измама и да хвърлят парите..Ха , ха...

21

Анонимен

преди 7 години

Много неточни коментари бе хора.ЗАщо не попитате тези възрастни хора откъде имат тези пари.Всеки знае че възрастните са спестили за погребение от продажба на имоти и др. но това са суми около 3- до 5 хиляди лева.А над тези суми трябва информация вътрешна.И как пък досега всичко се знае, но измамите продължават.Нали картите са поименни, нали има срс,нали са арестували голяма част от тях.И все по старому, ако разбирасе са истина тези новини и са реални сумите.Все пак в БГ има и друга каста- крадци

fallback