Снимка: Flickr.com
fallback

Районният съд в Чепеларе произнесе условна присъда за случай на купуване на гласове по време на кампанията за избор на президент. Съгласно съдебното споразумение, 30-годишната жена е осъдена на 3 месеца затвор при 3-годишен изпитателен срок.

Присъдата е за опити за купуване на гласове чрез подкупване на избирателите с хранителни продукти.

Описаната в съдебното решение имотна облага е във вид на пакетирани храни - сол, фасул, спагети и др.

Жената раздала на двама жители на Чепеларе чанти с продуктите, убеждавайки ги да гласуват с точно определена бюлетина на вота за избор на държавен глава, предава БТА.

Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 7 години

За президентския вот???Та той одавна мина.А какво ще кажете за торбите с храна,парите,дръвчетата и безплатната екскурзия на Местан?Това не е ли купуване на гласове?Не е ли подсъдно?Алооооо,прокуратуратааааа,спиш лииииии?

6

а

преди 7 години

отново мишкарски работи, и кво колко е успяла да подкупи 100-200, а онези промитите които ги извозват с автобусите? това всичко е за хвърляне на прах в очите ни, големите риби пак се измъкнаха и си платиха и за властта и да не ги закачат и сигурно и на ей тия мишкари които пишат статиите да ни дадат жертва за да има наказани за нещо си, да има действие ей това е в бг. *** които сочат с пръст и наричат всички около тях ***:)))

5

Е стига де

преди 7 години

А някой хванат за стотиците куупени глада в Шекер махала има ли? Стига с тези дребни риби, хванете големитеее

fallback