Снимка: Архив, Булфото
fallback

Специалисти от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Стара Загора установиха изтичане на битово-фекални води в река Тунджа от смесената канализационна система на Ямбол в централната част и в някои квартали на града.

Издадени са предписания на експлоатационното дружество "ВиК" ЕООД и община Ямбол, съобщиха от инспекцията. В тях се посочват мерки за спиране на замърсяването на реката и ревизия на канализационните шахти.

От инспекцията изискват също информация за етапа на реконструкция на главния колектор за отпадни води при изграждането на интегрирания воден цикъл в града.

Общината е получила разрешително за заустване на отпадните води по време на проектирането и строителството на канализационната мрежа и водопровода, но през есента изграждането им бе спряно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 7 години

Изтървана работа от времето на развития комунисъм- социализъм.

9

Анонимен

преди 7 години

И в квартал на София Герман, Горубляне,Горна баня няма пречиствателна станция за канализацията на бита.Както и Козлодуй.

8

водопроводчик

преди 7 години

Ако Ямбол няма пречиствателна станция предписанията са смешни и излишни! По закон без пречистване битово-фекални води не може да се заустват в реката. На практика обаче и без пречистване тези води няма как да се спрат и отиват пак там-пей сърце, рибите ше изпапат акото! А РИОСВ отчитат дейност и вземат заплатки-хаха!

fallback