25 лв. ще бъде загубата от едно продадено агне, сочат изчисленията на родните фермери, които са принудени да продават животните на изключително ниски цени и тази година.
От години евтиният внос на месо от съседни държави поставя бранша на колене. За сметка на това за крайния потребител в магазина българското месо ще струва средно между 12 и 14 лева за килограм.
От години Красимир Бурмов се занимава с отглеждането на овце и агнета. В момента в стопанството му в дряновското село Руня има 1000 животни, разказва Bulgaria ON AIR. Заради евтиния внос на месо и тази година той ще е принуден да продава стоката си за 4,50 на килограм.
Ако заповедта на служебния министър на земеделието за спирането на допълнителните средства, с които се подпомага бранша, влезе в сила, той ще бъде унищожен.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Коментари Напиши коментар
39
Анонимен
преди 7 годиниЕми като седиш и чакаш някой да дойде и да ти го купи е така. Саудитска Арабия, Емирства, Кувейт са тъпкани с пари и ядат само агнешко месо. Взимаш самолета, намираш кланица, оправяш документи, преговаряш и тогава ще продаваш за много повече пари та даже няма да ти стигат агнетата. Пък другия ти вариант е в близкия град да принтираш няколко хиляди плакатчета че продаваш агнета на 5,50 - 6,00 и пак ще ги продадеш. Ако града е 100 хил все ще продадеш 500 агнета. Със седене не става.
38
ШАРАН БГ
преди 7 годиниГрешка! Овцевъдите не го продават по 4.50 лв/кГ-- ОТ ОВЦЕВЪДИТЕ ГО ИЗКУПУВАТ ПО 4.50 лв/кг и по-вече не им дават "бизнесмените". А те хората за това блъскат - да вземат някой лев за хляба, за детето..... ОВЧАРЛЪКЪТ Е СЕРИОЗНА ДЕНОНОЩНА РАБОТА!! Ако някой си мисли, че овчарят цял ден се подпира на гегата и свири на кавал - жестоко се лъже ! И отново грешите! Добрият търговец гони 5-7 % печалба и залага на оборот, а не на цена !!Нашите искат да забогатеят вчера..........
37
УРАВНЕНИЕ
преди 7 годиниТЪРГОВЕЦ = ЧУМА