По традиция туристите във Велико Търново ги очакват различни атракции на Великден. Снимка: Булфото, архив
fallback

Близо 280 000 българи стягат куфарите и ще пътуват по време на великденските празници, сочи прогнозата на Института за анализи и оценки в туризма.

По-голямата част от тях ще изберат родни дестинации.

Повечето ще пътуват в рамките на страната.

Най-много хора се очакват в къщите за гости около големите манастири край Търново, Троян и Пловдив, както и в спа хотелите. Интерес има и към морето.

"Тази година за първи път имаме и 7000 души, които ще бъдат на Черноморското крайбрежие. Много хотели отварят специално за Великден, за да могат да получат повече пари и да могат да работят уикенда в дните, които са през пролетния туристически сезон", каза Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма пред bTV.

Великденските пакети за почивка варират, най-често са между 200 и 300 лв. Тези, които избират Гърция, могат да разчитат и на отстъпки при резервация в последния момент, отчитат туристическите агенции.

Средно всеки почиващ ще похарчи у нас 265 лева, а в чужбина ще му излезе почти двойно - 495 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 7 години

За справка си направете в оферти извън България. За двама all inclusive оферта в перфектен комплекс на Корфу със страхотна програма за Великден, качествена храна и перфектно обслужване излиза 270 евро. В БГ хотелите ти предлагат храна най-долнопробно качество, а обслужването е под всякаква критика. Една оферта в подобен комплекс тук би струвала по 1000 на човек - ден година храни, важното е парите да се вземат, а не хората да са доволни, това е манталитета на БГ хотелиерите

30

Анонимен

преди 7 години

Тази работа с курортите не става с магически заклинания и призиви да проявим патриотизъм. Построихте, изпрахте парите, сега трябва яко "бачкане", ама не от низшия персонал, а от собственика! Не знам кой им внуши, че парите работели сами за себе си. И за да си собственик с работещ бизнес, трябва да работиш два пъти повече от персонала си, и да си компетентен във сферата повече от наетите. Защото отговорността, организацията и решенията са твой! И да имаш късмет да не са му хвърлили око ...

29

Анонимен

преди 7 години

До АнонименИ още нещо - като си оставя парите тук, ще спонсорирам 12 часв работен ден за МРЗ и пари под масата. Като отида навън, може пък и да фалирате и да дойде някой по-нормален. А и опитните работници ще отидат навън, ще работят за тройно повече пари и ще пращат същото на семействата си.Капиш? Да то разкаже още една история отпреди 6 години - оксиженист от Видин отиде да бере портокали в Гърция за 1500 евро на месец. Опитаха се да го задържат със заплата от 750 лева и той се изсмя.

fallback