Снимка: koprivshtiza.com
fallback

ГЕРБ се разграничава от общинските си съветници по казуса в Копривщица. Това каза на брифинг Томислав Дончев, член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Брифингът беше по повод казуса със статута на Копривщица като архитектурно-исторически резерват, който общинарите на града решиха да премахнат.

Oще по темата

"Днес само ние не сме се изказвали по казуса. Аз, както и колегите ми заставаме зад кмета и подкрепяме действията му да съхраним уникалното културно наследство. Действията до момента са правилни", обясни Дончев.

"Не сме против развитието на Копривщица и в сферата на туризма, но това минава през съхраняване на историческото наследство", поясни той.

"Кметът ще върне решението за преразглеждане", поясни Дончев и заяви, че днес Изпълнителната комисия на ГЕРБ е взела решение по казуса.

"ГЕРБ се разграничава от общинските си съветници по казуса. Възлагаме им - 4 на брой са, да прегласуват решението на Общинския съвет. При неспазване на заседание на Изпълнителната ни комисия, сме в правото си да прекратим членството им, на двама от тях, които са в ИК, а на другите двама - да се разграничим от действията им до края на мандата", каза още той.

По думите му да правиш добър туризъм не означава да бетонираш.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

анонимен

преди 7 години

Българина трябваше да гласува на тези предсрочни избори това му беше грешката .Защотото БСП можеше да спечелят тези избори ако народена беше отишил да гласува против Герб но той предпочете да си стой в къщи и да гледа как деня минава .Замен това беше една огромна грешка сега тези който не отидаха да гласуват де се сърдят на себе си

16

Анонимен

преди 7 години

Да бяха мислили като му беше времето, а сега излиза, че след като ген.Румен Радев се намеси, изведнъж всички гербери се сетиха за патриотизма.А то цялата далавера беше за да може един гербер да строи в Копривщица.Пълна пародия.

15

Анонимен

преди 7 години

Това пак е скалъпена манипулация от БСП :) Какви бетони, какви разваляния на паметници, какви циркове пак??? Чуждестранните гости на България ходят по културно исторически забележителности! Но за да се увеличи техния поток трябва да има и леглова база, малко условия ...То да не става така.....Искаме само пенсии и заплати....

fallback