Снимка: архив, Reuters
fallback

Министерството на здравеопазването влиза в пловдивския квартал "Столипиново”, заради случаите на морбили.
Оказва се, обаче, че в квартала не всички искат да имунизират децата си. Затова ще се проверява общата организация и изпълнението на мерките за ограничаване на разпространяването на морбили, съобщава Нова тв.

До момента общият брой на пациентите, които се лекуват от заразното заболяване са седем - пет деца и две майки.

Oще по темата

Новопостъпилите пациенти от тази сутрин не са имали контакт с останалите болни, уточняват епидемиолозите.

В момента с приоритет се извършва имунизацията на лица до 18-годишна възраст в огнищата на случаи от морбили – съседни семейства, роднини и приятели, които са били в контакт и е съществувала възможност от заразяване.

Едновременно в цялата страна се прави преглед на неимунизираните деца в пациентските листи на общопрактикуващите лекари и се извършва селективна имунизация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

Доктора

преди 7 години

Като не щат ваксини в изолатор. Моето дете какво е виновно, че има такива т.ъ.п.и европейци.

61

Бре!

преди 7 години

И след като не искат ваксини, ко праим?Оставяме ги, та децата им да продължат на воля да си играят из бунищата, в каквито са превърнати улиците в махалите им? И като се разболеят, да заразяват всекиго. После заразените пътуват в градския транспорт, нали за тях е безплатен ...И така нататък

60

SILENCE

преди 7 години

До Един българин. нА ТОЗИ 57,дори да се блъсне във фактите,не му е дадено да ги "намери",защото не знае,че на един и същи дразнител всеки организъм реагира различно /или изобщо не реагира/,защото редица фактори модулират реакцията му. Един от най-важните е наследствеността.Бях му написала отделен отговор,но "журналята" отказаха да го публикуват,обявявайки кода за грешен.

fallback