fallback

Общ преглед

Истински ужас преживя майка с малко дете в Плевен. Както всеки ден, те разхождали пред блока двете си кучета, порода Джак ръсел. Изневиделица те били нападнати от питбул, който го разкъсал пред очите на стопанката и 1,5-годишното й дете женското куче Рая.

С усилията и на случайни хора двете кучета били разтървани, а Рая била закарана във ветеринарен кабинет. Лекарите установили разкъсани тънки и дебели черва, перфориран бъбрек, коремната стена била раздробена. Започнали спешна операция, която продължила над 4 часа. Стопаните взели кучето си след операцията, но в крайна сметка то не издържало интервенцията след нараняванията и вечерта починало.

"И аз и детето ми бяхме в шок", разказа пред Dnes.bg Надежда, собственичка на убитото куче. Тя е решена да търси правата си и е сигнализирала общината и прокуратурата за случая.

"Питбулът е в къща, в близост до нашия блок, прескочил е оградата и ни нападна. По принцип нито един от съседите не си разхожда кучетата в близост да тази къща, защото и друг път е проявявал агресивност", връща лентата в злополучния ден Надежда.

От общината са започнали проверка по случая, но техните правомощия стигат да установят дали питбула притежава необходимите документи, дали е чипиран, дали се плащат данъци.

Сигнализирана е и полицията, но там собствениците срещат различно отношение. Докато част от разследващите взели случая присърце, един от разпитващите принизил случая до заключението "Какво толкова, все пак са кучета".

"За мен това е убийство. Трябвали да чакаме да бъде нападнат и човек? А какво щеше да стане ако кучето беше нападнало малкото ми дете?", задава своите въпроси Надежда. Затова е сигнализирала и прокуратурата за случая.

Собствениците на агресивното куче са ги посетили в клиниката, докато е текла операцията на Рая, и са предложили да поемат лечението. Но собствениците отказали и решили да си търсят правата.

Питбулът е собственост на Николай Диамандиев, а неговият син - Петър, дори си е позволил да отправя заплахи към съпруга на Надежда.

"Само главоболия ще си създадеш, не знам защо се напъваш толкова", написал Петър. За тези заплахи също е сигнализирана прокуратурата в града.

Редакцията на Dnes.bg се опита да се свърже със собствениците, но те не отговориха. Във всеки един момент сме готови да дадем право на отговор и за тяхната гледна точка по случая. Ще следим и продължението на неприятния инцидент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

90

Анонимен

преди 7 години

Взимат еедин пистолет и нощно време го трепете. Какво толкова го мислите? Или му хвърляте пържола с отрова.ей така един гледаше някаква такава порода и много му се кефеше, докато онова не нападна мака му. И като взе ловната пушка и в главата.

89

Категоричен

преди 7 години

1. " Питбул разкъса до смърт куче ....... " - Що за твар е това питбула? Не е посочено в заглавието какъв вид месоядно е!2. И защо се е ограничил само с кучето, а оставил на мира кучезащитника?

88

Французин

преди 7 години

Абе при такова население такива полицаи, закони и прочее. Комунизи ви управляват вече 73 г, *** вие си траете и даже продължавате да гласувате за тях. На мен съседката ми направи някакъв скандал за едно съвсем дребно нещо, та даже започна с обиди на всякаква основа, със заплахи с полиция и т.н. А можеше просто да ми каже като човек. Друг е въпросът, че каква полиция какви 5 лв. Полицията си действа както си иска. Нямат правомощия. Всичко върви на самотек, докато някой не даде фира. Тогава вече...

fallback