fallback

Мъж от град Пещера, отстъпил реда си за трансплантация на момче, сега се нуждае от подкрепата на дарители, за да може и на него да бъде присаден бъбрек.

Ахмед Моллов е с хронична бъбречна недостатъчност. Преди години той имал шанс за трансплантация, но отстъпил реда си. Тази година обаче състоянието му се влошило.

Преди няколко години Ахмед и съпругата му попадат в болница в София заради донорска ситуация. Лекарката пита страдащия от бъбречна недостатъчност мъж дали е склонен да отстъпи реда си за трансплантация на младо момче. Ахмед се съгласява, разказва съпругата му Кери.

"Аз имам две щерки", вика, "Недай си боже нещо да стане! Давам си реда! Аз съм съгласен, подписвам се", разказва Кери Моллова думите на мъжа си. Самият Ахмед е дал реда си на децата. "Те какво са видяли от живота? Нека и то да си живее!", са били думите на мъжа.

Цялата история на Ахмед вижте във видеото на Bulgaria ON AIR

Можете да помогнете на Ахмед Моллов на дарителска сметка:

Ахмед Мустафов Моллов
Общинска банка
BIC: SOMFBGSF
IBAN: BG81SOMB91301030455701

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Цецо

преди 7 години

Сгрешен е BIC, верния е SOMBBGSF, но не е проблем, IBAN e верен. Снощи го гледах по телевизията, няма по-човешка и по-велика постъпка от това, да рискуваш живота си заради друг човек! Този човек има голямо сърце, да го спасим!!!

20

Анонимен

преди 7 години

Този човек е направил нещо, което много малко хора биха направили! Достоен е за възхищение и да се надявам и той да получи своя шанс за живот и здраве за де радва на близки и семейство!

19

без

преди 7 години

Аз се разписах! Стискам палци на този достоен мъж. И предлагам да се кандидаатира за народен представител. Аз лично бих гласувал за него.

fallback