Снимка: bgonair.bg

Срутилата се постройка в Благоевград, която уби 12-годишно дете, е била незаконна. Това установи проверка на общината. Инцидентът стана вчера, когато бетонна плоча се срути и затрупа деца по време на игра в недостроена сграда в покрайнините на града.

Още по темата


Мястото е предоставено на собственика, вече покойник, по Закона за собствеността и ползване на земеделски земи. Земята била дадена за засаждане на лозя.

"Земята е частна собственост. Върху нея е изградена незаконна постройка. Не сме имали никакви оплаквания и сигнали, за да бъде тази сграда проверена", каза пред Bulgaria ON AIR зам.-кметът на община Благоевград Янко Янков.

Строежът най-вероятно е изоставен преди повече от 5 години. Разграбени са тухли и арматурно желязо. Най-вероятно това е причината за рухването на бетонната плоча.

При инцидента пострада и друго дете, което остава в болницата в Благоевград с тежки наранявания.

Коментари Напиши коментар

15

Мда

преди 4 години

Пак някой не си е свършил работата. Всеки си прави кой каквото реши и държавните органи никакви ги няма. Само пият кафета и искат по-високи заплати.Това вече се превръща в ежедневие и на никой не му прави впечатление.

14

Била е довършена

преди 4 години

до етап груб строеж, затова не е узаконена. Собственикът е разчитал да постигне споразумение с онези, на които е възстановена собствеността върху земята. Но тези процедури у нас вървят бавно. Човекът е починал. Наследниците му едва ли са се отказали от тази недвижима собственост. Щели са да я довършат или продадат.Така че, няма основание тази постройка да се нарича "изоставена".Но вижте това на снимката. Крадливите набези на ромите са докарали постройката до това дередже. Да я възстановят!

13

Аз съм БЪЛГАРИН

преди 4 години

Яворе,ако шведите не бяха влезли да берат,нямаше да има проблем.Писна ми парите ми да отиват у тях,а майка ми да преживява с 202лв пенсия.Като ти влезе швед в имота,постели му червен килим,аз имам лопата.