Снимка: Булфото
fallback

От 15 март до края на сезона в скизона "Банско" цените за скикартите се намаляват с 20 процента, съобщиха от дружеството-концесионер пред БТА.

Тази година сезонът ще приключи на 17 април – последният почивен ден от великденските празници.

В момента всички съоържения и писти, както и скипътят от Бъндеришка поляна до Банско, работят. С последните валежи е паднал и около 20-30 сантиментра нов сняг в района на скизоната и условията за ски са добри.

Що се отнася до създалата се ситуация около прекратяването на 15-минутния свободен достъп до паркинга на начална станция на кабинковия лифт в Банско, от концесионера посочиха, че решението е взето само и единствено заради превърналите се в практика незаконни превози до Бъндеришка поляна.

За да сложи край на кражбите от туристи, както и да не осигурява терен на новосформирания сив транспортен сектор, концесионерът затвори свободния достъп до паркинга, което, от своя страна, създаде трудности на лоялните туроператори и техните клиенти, се посочва още в становището.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Striker

преди 7 години

Айдее, поредната платена статийка. Единственото място с по-привеливи хора, хубава писта и нормални цени беше Чепеларе. От тази година го омазаха с Пампорово и вдигнах ацените, макар и с малко. Но при компирите в Борвец и онея нерезеи банскалии - не мерси. Кеф ти Италия, кеф ти Австрия на ски, за същите или по-малко пари, възпитани любезни хора, добри условия и страхотни писти. А на море в България ама ич.

3

Дария

преди 7 години

Банско е номер 1, естествено, че ще се възползвам от почивката на Великден и ще ида да покарам ски за последно през сезона. Нямам търпение

2

Фико

преди 7 години

Любимото ми - всяка година за Великден съм в Банско, за Гергьовден- в Гърция

fallback